Woningen

Makelaar: een gids

Makelaar

Makelaar: een gids

Om te begrijpen wat een makelaar of makelaar eigenlijk is, moet u eerst iets weten over makelaars. Een makelaar is over het algemeen een woord dat gewoonlijk wordt gebruikt om elke officieel erkende professional te beschrijven die mensen helpt bij het kopen, verkopen of huren van onroerend goed. Tegenwoordig is er echter geen licentie of registratie meer nodig om er een te worden, omdat iedereen gewoon naar buiten kan gaan en zichzelf een makelaar kan noemen. In feite zal een snelle online zoekopdracht onthullen dat er meer makelaars in de VS zijn dan artsen, advocaten, tandartsen en ingenieurs samen. Dit beroep is zo populair omdat het relatief ongecompliceerd is en veel mensen het willen gebruiken om geld te verdienen Lammersmakelaars.nl. Om een huis te verkopen, moet je meestal makelaar zijn en zo wordt het duidelijk dat de rol van een makelaar echt in dit grotere veld past.

Een makelaar werkt normaal gesproken met particuliere kopers of groepen kopers. Een individuele agent kan alleen de koper(s) bedienen of kan met verschillende kopers in verschillende marktsegmenten werken. Een voorbeeld is een makelaar in New York City die uitsluitend met kopers werkt en niet met verkopers, maar die ook open kan staan voor samenwerking met verkopers. Sommige makelaars fungeren als agenten voor groepen kopers, en de rollen en verantwoordelijkheden variëren tussen makelaars, afhankelijk van de groep die ze vertegenwoordigen.

Doorgaans neemt de commissie van de makelaar ergens tussen de zes en tien procent van het totale bedrag van de verkoop in beslag. Dit cijfer wordt afgeleid door het bedrag dat de verkoper aan de makelaar betaalt te vermenigvuldigen met het aantal kopers dat de makelaar vertegenwoordigt. Een typische commissie ligt in de buurt van vijf tot zeven procent. Bovenstaande cijfers zijn voor een vertegenwoordiger die werkt aan een eenmalige verkoop, wat betekent dat de makelaar zijn of haar commissie ontvangt op een enkele transactie. Als het echter om meerdere transacties gaat, kan het cijfer aanzienlijk stijgen.

Klik op de link: Lammersmakelaars.nl